Je maakt gebruik van een verouderde web browser.
Daardoor kan het zijn dat deze site niet goed werkt. Plak bovenstaande link in een andere, meer actuele, webbrowser.

FAQ vragenlijst


Versie 2.0, 12 juli 2019

Wat meet de vragenlijst?

De vragenlijst meet jouw drijfveren in jouw werksituatie. Drijfveren kunnen veranderen, afhankelijk van je omgeving. De vragenlijst meet niet je persoonlijkheid. Je drijfveerprofiel geeft je voorkeur aan in de werksituatie. In andere situaties (sport, privé, het verkeer) kun je andere drijfveren hebben. Als iemand tegen jou zegt “Je bent niet op je werk”, dan is dat vaak een impliciete vraag om wat minder resultaatgerichtheid, slimmigheden, praten, overtuigen, delegeren, etc.

Wanneer zie ik het resultaat?

Zodra je de vragenlijst hebt afgerond krijg je een mail met een weblink naar jouw eigen profiel. Je ziet dan direct een formulier waarmee je mensen kunt uitnodigen om feedback te vragen. Met de pijltjes boven in het scherm kun je naar de andere onderdelen van je profiel gaan: je drijfveren, je bronnen, de cultuur, je kracht en je impact. De toelichting van jouw profiel krijg je door een door ME+U gecertificeerde coach.

Kan ik gedurende het invullen van de vragenlijst stoppen?

Ja de resultaten worden opgeslagen. Je krijgt echter alleen een uitslag terug als je alle vragen hebt beantwoord. Hoe snel je de vragenlijst wordt niet gemeten.

Wat moet ik doen als ik niet kan kiezen?

Je moet kiezen, zo is ook het dagelijkse leven. De uitslag laat ook haarfijn zien wanneer je wel makkelijk tot keuzes komt en wanneer niet. Je kunt zelf toelichting geven als de coach jouw profiel terugkoppelt. Vertrouw ook op de toelichting van je coach, deze gaat er professioneel mee om.

Waarom moet ik 14 punten verdelen?

Het verdelen van punten is niet altijd eenvoudig, het is wel de beste manier om drijfveren te meten. Belangrijk is dat je keuzes maakt en daarbij niet alles evenredig kunt verdelen. Zo werkt het ook niet met je tijd in het werkelijke leven. Je moet keuzes maken. 14 is een aantal dat substantieel is, een goed beeld geeft van de drijfveren en ook niet evenredig te verdelen is over 8 items. Minder dan 10 punten geeft te weinig nuance, meer dan 20 een schijnnauwkeurigheid, dan lijkt het rekenen ook een test op zichzelf te worden. Om de meting krachtiger te maken wordt er in het tweed gedeelte van de vragenlijst ook gebruik gemaakt van een andere vorm; Likert-schalen.

Hoe worden mijn gegevens bewaard?

Dit hebben wij verwoord in ons privacy statement.

Kunnen anderen mijn profiel zien?

De persoon die jou het profiel heeft gestuurd en het backoffice van ME+U kan jouw profiel inzien. Dit is om jou te ondersteunen bij jouw ontwikkeling. Je bepaalt zelf aan wie je het profiel verder laat zien. In de praktijk zien we dat profielen veel gedeeld worden. Mensen zijn trots op hun eigen profiel. Het profiel is van jouzelf en belangrijk voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Het is zeer effectief bij het elkaar beter begrijpen en samenwerken.

Ik irriteer me aan de vragenlijst, is dat normaal?

De vragenlijst meet je drijfveren. Die hebben sowieso een spanning met elkaar. Het kan dus voorkomen dat je die spanning ervaart tijdens het invullen. Gedachten als: ’Mijn antwoord staat er niet tussen’ of ‘Ik hebt te veel/te weinig punten om te verdelen bij deze vraag’ zijn normaal. Vul de vragenlijst naar eer en geweten in en kies wat het beste bij jou past. De vragenlijst simuleert een deel van jouw werkleven. Dat werkleven is ook nooit ideaal, daar moet je ook lastige keuzes maken.

Wat onderscheidt ME+U van andere instrumenten?

ME+U is de nieuwste methodiek voor persoonlijke ontwikkeling en samenwerking die veel pakkender en moderner is dan oudere modellen. Dat komt onder door:

  1. een krachtig en actueel model met vier kwadranten en acht kleuren
  2. de toevoeging van feedback op jouw kracht door anderen (in jouw eigen beheer)
  3. zicht op je eigen impact door de koppeling van drijfveren en kracht
  4. toegang tot je profiel via elk device door een eigen weblink

Zie www.meplusu.nl, ook via jouw eigen weblink krijg je veel informatie.

Voor verdere vragen, neem contact op met uw degene die u de vragenlijst heeft aangeboden of uw coach.


Wil je de app installeren?
Niet nu
Installeer ME+U door op het icoon te drukken en kies Zet op beginscherm